هپاتيت A يك بيماري ويروسي كبد است كه علائم آن از خفيف تا شديد است. ويروس هپاتيت A پس از بلعيدن آب يا مواد غذايي آلوده به ويروس يا تماس مستقيم با فرد بيمار ، از طريق دستگاه گوارش انسان را آلوده مي كند. به گزارش مجله آنلاين تقريباً همه مبتلايان به هپاتيت A بهبود …
همه آنچه كه بايد درباره هپاتيت A بدانيد https://online-mag.ir/2021/07/همه-آنچه-كه-بايد-درباره-هپاتيت-a-بدانيد/ مجله آنلاين Thu, 01 Jul 2021 00:47:26 0000 مجله جامعه https://online-mag.ir/2021/07/همه-آنچه-كه-بايد-درباره-هپاتيت-a-بدانيد/ هپاتيت A يك بيماري ويروسي كبد است كه علائم آن از خفيف تا شديد است. ويروس هپاتيت A پس از بلعيدن آب يا مواد غذايي آلوده به ويروس يا تماس مستقيم با فرد بيمار ، از طريق دستگاه گوارش انسان را آلوده مي كند. به گزارش مجله آنلاين تقريباً همه مبتلايان به هپاتيت A بهبود …
هپاتيت A يك بيماري ويروسي كبد است كه علائم آن از خفيف تا شديد است. ويروس هپاتيت A پس از بلعيدن آب يا مواد غذايي آلوده به ويروس يا تماس مستقيم با فرد بيمار ، از طريق دستگاه گوارش انسان را آلوده مي كند.
به گزارش مجله آنلاين تقريباً همه مبتلايان به هپاتيت A بهبود مي يابند ، و پس از آلوده شدن ، آن شخص براي زندگي محافظت مي شود. با اين حال ، بخش بسيار كمي از بيماران مي توانند در اثر بيماري شديد و هپاتيت B (نارسايي حاد كبدي) جان خود را از دست دهند.
اين بيماري در مناطقي از جهان كه از نظر سلامتي ضعيف هستند و به آب كافي سالم دسترسي ندارند شيوع بيشتري دارد. اپيدمي هپاتيت A مي تواند طولاني مدت باشد و منجر به خسارات مالي شود. منابع آب سالم ، استفاده از غذاي سالم ، بهبود سلامت و شستشوي منظم دست ها از راه هاي اصلي پيشگيري از اين بيماري است.
عفونت هپاتيت A چيست؟
ويروس هپاتيت A در مدفوع و خون افراد آلوده به ويروس يافت مي شود. ويروس ها معمولاً از راه هاي زير به صورت خوراكي منتقل مي شوند (حتي مقدار كمي ويروس مي تواند باعث ويروس شود):
مصرف غذاي آلوده: آلودگي غذايي مي تواند در هر مرحله از كشت ، برداشت ، فرآوري ، پس از پخت و پز و در مرحله توزيع يا پخت غذا اتفاق بيفتد.
_ مصرف آب آلوده: آلودگي در اثر تماس فرد به فرد. هپاتيت A يك بيماري بسيار مسري است كه مي تواند از طريق تماس مستقيم و نزديك بين افراد منتقل شود ، به عنوان مثال هنگام مراقبت از فرد بيمار. استفاده عمومي از سرنگ و سوزن در تزريق مصرف كنندگان مواد مخدر و همچنين برخي از انواع تماس هاي جنسي ، نيز به عنوان راه هاي خطرناك انتقال بيماري ذكر شده است.
علائم هپاتيت A
همه افراد مبتلا به هپاتيت A علائم باليني ندارند و در برخي از افراد ، به ويژه كودكان ، اين بيماري مي تواند بدون علامت باشد. بزرگسالان بيشتر از كودكان علائم باليني دارند. علائم باليني معمولاً 2 تا 7 هفته پس از عفونت ظاهر مي شود و معمولاً كمتر از 2 ماه طول مي كشد ، اما برخي از افراد تا 6 ماه احساس بيماري مي كنند.
علائم شامل بي حالي ، از دست دادن اشتها ، حالت تهوع و استفراغ ، به خصوص درد و ناراحتي شكمي كبدي ، ادرار تيره يا مدفوع كم رنگ ، زردي پوست يا ملتحمه ، تب ، اسهال و آرترالژي است. از طرف ديگر ، برخي از افراد ، به ويژه كودكان ، هيچ علائم باليني ندارند ، اما بيماري مي تواند گسترش يابد. از طرف ديگر ، فرد مي تواند فرد ديگري را با ويروس دو هفته قبل از شروع علائم باليني آلوده كند.
ويروس هپاتيت A مي تواند چندين ماه در شرايط in vitro زنده بماند. گرم كردن غذاها و مايعات تا 185 درجه فارنهايت (85 درجه سانتيگراد) حداقل براي 1 دقيقه ويروس را از بين مي برد ، اما قرار گرفتن در معرض دماي زير صفر ويروس را از بين نمي برد.
نحوه درمان هپاتيت A
درمان معمولاً براساس علائم باليني بيمار انجام مي شود. اصلي ترين توصيه هاي عمومي براي درمان هپاتيت A شامل نه تنها استراحت ، بلكه مصرف كافي غذا و مايعات نيز مي باشد. افرادي كه علائم باليني شديد دارند ممكن است نياز به بستري در بيمارستان داشته باشند.
براي پيشگيري بايد نكات زير را ذكر كرد.
با مشاهده شستن دست با آب و صابون ، مانند بعد از استفاده از توالت فرنگي ، تعويض پوشك ، قبل از پخت و پز ، قبل از خوردن غذا ، جلوگيري از آب و غذاي آلوده و جلوگيري از انتقال به مناطق آلوده مي توان از هپاتيت A جلوگيري كرد.
آسيب شناسي هپاتيت A در ايران و جهان
اپيدميولوژي هپاتيت A در مناطق مختلف جهان در حال تغيير است ، هر ساله بيش از 100 ميليون عفونت ويروس هپاتيت A در سراسر جهان اتفاق مي افتد و هر ساله 15000 تا 30000 نفر فوت مي كند. سازمان بهداشت جهاني تخمين مي زند كه سالانه حدود 1.5 ميليون مورد ويروس هپاتيت A گزارش مي شود. در واقع ، خطر ابتلا به عفونت هپاتيت A با شاخص هاي توسعه اقتصادي اجتماعي ، سلامت ، دسترسي به آب سالم و بهداشت عمومي خوب در ارتباط است.
مطالعات مختلفي در مورد شيوع هپاتيت A و ميزان ايمني جامعه نسبت به اين بيماري در اين كشور انجام شده است. بر اساس نتايج مطالعات اخير در اين زمينه و مطابقت با نحوه تقسيم كشورها در مورد شيوع هپاتيت A در سازمان بهداشت جهاني ، جمهوري اسلامي ايران كشوري است كه شيوع كمي دارد. به گروه. البته شيوع اين بيماري در مناطق كشور متفاوت است و ممكن است در برخي از ايالت ها شيوع بالايي از اين بيماري داشته باشد.
انتهاي پيام